Permacultuur No-Nonsense

Wie zijn we en wat doen we?

Het verhaal hoe Plukrijp vzw in 2007 is ontstaan is bijzonder en geeft onmiddellijk de toon aan: het is een bijzondere plek waar wakkere mensen elkaar een warme hart toedragen en aan de natuur ondersteuning bieden die zij onder de vorm van een ongelooflijke overvloed teruggeeft. De tuin staat centraal en is een prachtig voorbeeld van “nononsense” permacultuur waar verschillende methodes worden toegepast en uitgelegd. Het dagelijks contact met de zuivere energie van de natuur helpt om bewuster te gaan leven. Men beseft terug dat alles met elkaar verbonden is en dat elke daad een gevolg heeft. Plukrijp is een plek om in vreugde en diep respect voor elkaar te leren samenleven en samenwerken. Alle aspecten van de permacultuur komen aan bod. Deze holistische aanpak bevordert de persoonlijke groei en vult onze harten met dankbaarheid.

Als bio boer sinds 1972 heeft Frank altijd gevoeld dat hij anders met de natuur omging dan zijn collega’s. Het is pas toen hij kennis met Bill Mollison maakte dat hij begreep dat hij altijd volgens de principes van de permacultuur had gewerkt. Frank beschikt dus over een ervaring van meer dan 40 jaar. Met zijn vorming als historicus en zijn grote waaier aan interesses (filosofie, quantumfysica, politiek, sociologie, anthropologie, …) biedt hij samen met andere leraren en vroegere stagiaires een complete hedendaagse vorming in permacultuur aangepast aan onze klimaat.

Bij Plukrijp leer je door de praktijk. De theorie wordt op de velden of rond de tafel doorgegeven. Documentaires worden vaak ’s avonds aangeboden om een bredere kijk op de wereld, rond ons en in ons te ontwikkelen zo dat u gemakkelijker aan uw life-design kan beginnen.