rechtzetting Facebook oproep

Lieve mensen,

Alvast bedankt om zo massaal te reageren op mijn oproep op Fb. Hij is helaas ook een beetje zijn eigen leventje gaan leiden, waardoor er veel misverstanden zijn ontstaan.
Plukrijp is een zelfplukboerderij, waarmee we bedoelen dat we meer zijn dan een afhaalpunt van biovoeding. Wij kweken groenten en fruit op een zo ecologisch mogelijke manier in onze tunnels en op ons veld. Dit doen we in samenwerking met vrijwilligers, waarmee ervaring, kennis, liefde en vriendschap delen. Het concept is eigenlijk dat mensen hier zelf mogen oogsten voor eigen gebruik of voor familie en vrienden. U gaat dus letterlijk met uw mandje wandelen en plukken. Wij werken met een principe van vrije bijdrage… u geeft wat wat het voor u waard is. Hier is dus niets te koop! Eventueel kunnen er ook diensten uitgewisseld worden indien deze nuttig zijn voor de groei van ons project. Daarnaast hebben wij ook een stroom van niet-zelf geproduceerde biologische voeding (groenten, fruit, kaas, zuivel) die voorbij (of bijna) de vervaldatum is. Ook hier werken we weer met een vrije bijdrage. Opgelet wel aan mensen die voedselpaketten willen maken, het is bij wet verboden om producten die voorbij de vervaldatum zijn te verdelen! Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk!

Plukrijp is een permacultuurgemeenschap, waarbij zorg voor de aarde, zorg voor de mens, delen en uitwisselen centraal staan. De tuin is een prachtig voorbeeld van “no nonsense” permacultuur waar verschillende methodes worden toegepast en uitgelegd. Het dagelijks contact met de zuivere energie van de natuur helpt om bewuster te gaan leven. Men beseft terug dat alles met elkaar verbonden is en dat elke daad een gevolg heeft. Plukrijp is een plek om in vreugde en diep respect voor elkaar te leren samenleven en samenwerken. Alle aspecten van de permacultuur komen aan bod. Deze holistische aanpak bevordert de persoonlijke groei en vult onze harten met dankbaarheid. Naast onze tuin organiseren we ook een doorgeefwinkel, animaties voor jong en oud en vanaf 31 januari ook een volkskeuken met workshops en muziek op elke laatste zaterdag van de maand.

Wegens het succes van de oproep zijn er veel spullen de deur uit, maar laat dat u niet tegenhouden om deze mooie plek te bezoeken. Mijn verontschuldigingen voor eventuele misverstanden, ik heb de kracht van social media onderschat. Misschien is faRcebook wel een betere naam.

Vriendelijke groeten,

Wilfried (vrijwilliger op Plukrijp)

Laisser un commentaire