Plukfeest

Het Plukfeest bracht een hoop nieuwe mensen op de boerderij. We zijn met z’n allen, bezoekers incluis, gaan oogsten. Met volle manden kwamen we terug van de velden. Daarna werden de groentjes gesneden met op de achtergrond swingende live muziek van Pigeon en Beanus van the Rose Room Swing. Na veel gehak en gekook stonden de stomende potten op tafel. Onder entoesiast gesmikkel werden de potten tot op de bodem leeg gegeten. En alsof het nog niet genoeg was, jaja we leven in overvloed, hadden enkele creatieve gasten overheerlijke en orginele dessertoetjes in elkaar geknutseld.

Het vuur werd aangestoken, met een kort momentje van bezinning…we waren allemaal blij samen te zijn, oude en nieuwe gezichten, allemaal mensen die op een of andere manier geloven dat het anders kan in deze wereld, zoals Plukrijp dat toont. Papa Jan heeft dan toch de gitaar vast gepakt om enkele flamenco’s te spelen. En zo bleven de mensen gezellig hangen…

Het feest werd afgesloten met de funky beats van Das Estupando Orchestra uit Herent, terwijl anderen achter de groentenbedden een groter kampvuur hadden gemaakt. Moe en tevreden kropen we ons slaapzakse in…het was weer een dag om niet te vergeten.

Bedankt aan iedereen, het was tegek samen. Zeker een warme danku aan de voorbereidende handen van Sigrid, Jasper, Bert en Riet, de rondleidingen van Stef en die lieve dame wiens naam me nu even ontsnapt, Johan en zijn koreaanse vriendin die hielpen met het opruimen de volgende dag, en natuurlijk de familie Ruymen die het verhaal van Plukrijp mogelijk maken.

Leave a Reply