4-9-14=cacao ceremony at plukrijp by floris-paulina-paz-martin

Cacao werd al sinds oudheid ceremonieel gebruikt door de Azteken in Mexico. Cacao in zijn pure vorm heeft een heel verkwikkend effect en helpt om het hart te openen. Tijdens de ceremonie komen we samen in een, vaak dynamische, meditatie door middel van intentie, gebed en zang. De cacao plant helpt ons in dit proces. Door de cacao boon te gebruiken als een heilige plant, openen we ook de innerlijke heilige ruimte in onszelf.

Gedurende verschillende generaties na de kolonisatie van Amerika is het gebruik van cacao als heilige plant bijna volledig vergeten en onderdrukt geweest. Recentelijk is de kracht van deze plant en de ceremonie hier rond terug naar ons gekomen en wordt nu ze terug veel gebruikt, vooral in Mexico en Guatemala. Door middel van de ceremonie verbinden we onszelf dan ook met onze voorouders en de collectieve en persoonlijke herinnering die in iedereen ligt opgeslagen. De cacao boon verbindt ons ook rechtstreeks met de essentie van ons zijn en moeder aarde.

Er is ook de mogelijkheid om al vroeger samen te komen om samen YOGA te doen/beleven. Yoga helpt ons met het zuiveren van alle verschillende lagen van ons lichaam en verbind ons met de bron. Hoewel yoga éénheid betekent worden er verschillende manieren gebruikt om deze zuivering en verbinding te bereiken (de devotie van bhakti yoga, karma yoga, hatha yoga, de transcendente kennis van raga yoga,mantra,….) Als voorbereiding voor de cacao focussen we ons vooral op een geïntegreerde hatha yoga door middel van ademhaling, asanas (lichaamshoudingen) en relaxatie. De yoga is op vrije bijdrage of als deel van de cacao-ceremonie.

Iedereen welkom om samen een prachtige avond te vieren met cacao, zang en meditatie.

Over de begeleiders: Martin, Paz, Floris, Paulina, spirit en deelnemers

We hebben het geluk Paz Eterna Jaijaihai Hernes Gracias. en Martin Aravinda weer in België te mogen ontvangen. Samen met hun hebben we (Floris en Paulina Gostomski) in Mexico samen in een gemeenschap El Jardin de Eden gewoond (en wonen we nog steeds een gedeelte van het jaar en steeds in het hart) en hebben we vaak cacao-ceremonies gedeeld. We kweken de cacao er zelf en de plant helpt ons sterk met het voelen van de hartverbinding die ons steeds met elkaar verbindt.
Paz is afkomstig uit Mexico en werkt al jaren als een heler via klank, dans en plant-medicijnen. Ze vliegt deze maand speciaal naar Europa om via ceremonies haar kennis en heling met ons te delen. Martin woont al 13 jaar in El Jardin de Eden in het zuiden van Mexico.

Praktisch:
Wanneer: donerdag 4 september vanaf 19u samenkomen en 19u30 beginnen voor de cacao-ceremonie. Yoga start om 17u30.
Locatie: Trommelstraat 24, schriek. PLUKRIJP!
Mee te nemen: Eventueel instrumentje en uw authentieke zelf.
Bijdrage: richtprijs 15 euro (met richtprijs mag uiteindelijk gegeven worden wat je vanuit je hart wil bijdragen en de bijdrage mag je ook laten afhangen van het aantal deelnemers)

Ha ju hunab ku, heva maya he ma ho..

Leave a Reply