friday 21 march evening sound trip at plukrijp with maarten (surya)

Datum: vrijdag 21 april

Tijd: 19u30 – 21u

Locatie: Trommelstraat 24 in Schriek

Meebrengen: Kussentje om op te zitten, matje, dekentje

Prijs: Vrije bijdrage

Gebracht door Maarten Adriaenssens
http://www.suryasoundhealing.be/#!klankreis/c95h)

Een klankreis is een concert waar niet de muzikant, maar de luisteraar centraal staat. Luisteren is een kunst die, net als muziek spelen, ontwikkeld kan worden. Het beheersen van deze kunst brengt ons rust, alertheid, innerlijk inzicht, empathie en zoveel meer.

Een klankreis wordt ook wel eens ‘ligconcert’ genoemd. Hoewel sommigen ervan houden om te zitten, ervaren de meeste mensen het liefst liggend. Dit stelt je in staat dieper in ontspanning te gaan, los te laten en te ontvangen wat je nodig hebt.

Het gaat hier om de ervaring, die bij iedereen anders is. Voor sommigen is het een diepe ont-spanning , voor anderen is het meditatie. Weer anderen ervaren het als een reis vol kleuren, geuren en boodschappen, sterk gelijkend op een droom. Hoe het ook ervaren wordt, de vibraties van een klankreis creëren een veld van ondersteuning voor je groeiproces.

Maarten voelt in welke klanken op dat specifiek moment nodig zijn om de ruimte en alle aanwezigen te harmoniseren. Omdat elke klankreis een wisselwerking is tussen de luisteraar en de klankwerker is elke reis anders. Instrumenten die aan bod komen zijn oa klankschalen, gong, mondharp,boventoonzang, sjamaantrom, …

Leave a Reply