apicentric bee-course 2013

vzw De Gouden Bron & Hapicultuur organiseren een
CURSUS APICENTRISCHE BIJENTEELT
Voor alle mensen die graag zelf iets willen bijdragen aan het redden van de bijen, is er nu een praktische jaarcursus voor beginners waarin je kan leren imkeren volgens een natuurlijke methode die de behoeften van de honingbijen respecteert. In apicentrische bijenteelt wonen de volken in kasten die toelaten dat zij hun eigen leven leiden. Ook overwinteren ze op eigen honing, en breiden ze zich uit door natuurlijke zwermen.
Er wordt binnenkort al mee begonnen, in Schriek op 18 november en in Stekene op 24 november. Eerst maakt ieder z’n eigen bijenkast(en), en vanaf maart 2013 is er een maandelijkse bijeenkomst met theoretische en praktische lessen, tot maart 2014.
Alle info hierover vindt je op http://hapicultuur.be/nl/imkercursus.html We vragen een bijdrage van 200 €. (Hierin is een bijenvolk en het materiaal voor een bijenkast inbegrepen.)
Voor alle vragen in verband met deze cursus kan je terecht bij Luc Pintens, via email op info@hapicultuur.be of telefonisch op nummer 048414 dertig tachtig.
Vriendelijke groeten,
                    Pax et Bonum
Luc P.intens
aquavives@yahoo.com
Visit our IndieGoGo crowd-funding campaign: http://igg.me/p/116208?a=658390

Leave a Reply